Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Gebruik het formulier rechts om ons een boodschap te sturen

42 Zuidhollandsedijk
Sprang-Capelle, NB, 5161 HL

+31651527880

Deze website toont het werk van glaskunstenaar Albert Hendriks.  

Workshop

Bij HenteBeads kun je ook een workshop glaskralen maken volgen.

 

Workshop voor 3 personen

Workshop voor 3 personen

Workshops bij Glasatelier Albert Hendriks

 

Op afspraak zijn er  workshops bij Glasatelier Albert Hendriks (HenteBeads), Zuidhollandsedijk 42 in Sprang-Capelle.

Het is ook mogelijk om individueel een workshop naar wens te maken. Daarvoor is het tarief  € 35,- per uur (incl. BTW).

Voor iedere workshop zijn 3 branders beschikbaar. Materialen en koffie en thee zijn inbegrepen. Bij een workshop van een hele dag of meer is een eenvoudige lunch inbegrepen. Er wordt gewerkt met zacht glas (COE 104)

Aanmelden kan via de mail: info@hentebeads.nl of telefonisch bij Albert Hendriks: 06-51527880. Na aanmelding ontvangt u een factuur. Deze moet vooraf worden betaald op rekeningnummer NL15 INGB 0003101228 t.n.v. A J Hendriks

 

P1050826.JPG

Kennismaking

Een kennismakingsworkshop is voor 1-6 personen. Als er meer dan 3 personen zijn, wordt er om beurten aan de brander gewerkt. Ik heb dat een paar keer gedaan. Meestal zijn het mensen die elkaar kennen en die een dergelijke workshop als eengezinsuitje, een vriendinnenclub of een kleinschalig bedrijfsuitje boeken. Het lijkt op de beginnerscursus, maar deze is slechts een halve dag. Kosten € 50,- p.p.

 

Beginnerscursus

Glaskraal

Glaskraal

De beginnerscursus is voor 3 personen en duurt van 10:00-17:00 uur. Bij deze cursus komen verschillende technieken voor het maken van kralen aan bod. Een beginnerscursus houdt in:

•   uitleg over veiligheid

•   een ronde (basis)kraal maken

•   stippen zetten

•   stippen insmelten

•   stringer trekken

•   stringer verwerken

•   luchtbelletje in kraal aanbrengen

Kosten € 100,- p.p

 

Hanger met implosietechniek

Hanger met implosietechniek

Basisbeginselen implosietechniek

Deze cursus is bedoeld voor mensen met ervaring. Je kunt in ieder geval een goede stringer trekken en hebt enige ervaring met off-mandrel werken. De workshop is voor 3 personen en duurt 2 dagen van 10:00-17:00 uur. 

Kosten € 200,- p.p.

 

 

Bij deze techniek maak je een patroon op de platte kant  van een halve bol blank glas (in vaktermen een maria). Vervolgens laat je het glas over het patroon vloeien zodanig, dat er aan de bolle kant een figuur verschijnt. Dat is de implosie. In de workshop ga ik in op

  • de manier waarop de implosie wordt voorbereid

  • hoe de hitte wordt gecontroleerd

  • hoe het patroon wordt opgezet

  • hoe het glas over het patroon vloeit

  • hoe het werkstuk kan worden afgerond en de oven in gaat

 

 

Eerdere reacties

Afgelopen zaterdageen leuke, gezellige workshop gevolgd bij Hentebeads. Bij het betreden van het atelier wordt je al stil.  Er staan prachtige glaswerken in het atelier van Albert en de kast met de glazen kralen is zeer de moeite waard.  Leuke cadeau-ideetjes!!

 

Dan mogen we zelf kralen maken, Met tips een aanwijzingen van Albert komen de eerste kralen onder de glasbrander vandaan. Hetis verrassend hoe snel je door hebt hoe je mooie ronden kralen kunt maken en met wat extra tips van Albert maken we heuse kunstwerkjes in allerlei kleuren.

Albert bedankt voor de gezellige en leerzame middag het is een superleuke workshop.

 

Groetjes Sjan

 Ja Albert, de workshop was een erg leuk en inspirerend. Lekker bezig zijn met kleur en de mogelijkheden van glas verkennen. Je uitleg was prima en je liet ons vrij om te expirimenteren. De kralen zijn heel mooi geworden en zelfs de spriraal is deels gelukt. Ik ga het met plezier dragen. De workshop is iedereen aan te raden. Ik kom zeker nog een keer terug. Bedankt voor de gezellige middag.

Beate

 

 

 

 

Beste Albert, bedankt voor de fantastische workshop. Je enthousiasme, je materiaalkennis, je warmte, je geduld, je tasje thee, …. zorgde voor een onvergetelijke namiddag voor mijn vrouw, drie zonen en hun vriendinnen. Dat de workshop doorgaat midden al het moois dat je reeds hebt gerealiseerd, temidden uw verzameling kralen en kunstwerken, dat maakt het nog eens zo bijzonder. Voor wie nog twijfelt, een workshop bij Albert is een aanrader voor allen die houden van knutselen, glas, nieuwe technieken, uitdaging,…Bedankt Albert, het is fijn u te leren kennen.
Luc & Leen

Afgelopen zaterdag zijn we ontvangen in het atelier van Albert. We kijken onze ogen uit, wat een mooie glascreaties staan er uitgestald. Na uitleg van Albert gaan we zelf, met veiligheidsbril en brander, aan de slag. Wel enigszins vertwijfeld: kunnen wij die gekleurde glasstaafjes echt zelf omtoveren in kralen? Tijdens het smelten en draaien geeft Albert ons steeds tips en warempel de eerste kralen komen te voorschijn. De een soms beter van vorm dan de ander maar dat gaat steeds beter. Ook worden meerdere kleuren verwerkt in een kraal waardoor hele mooie unieke exemplaren ontstaan. Wij hartstikke trots natuurlijk. De workshop is een echte aanrader! Albert, bedankt voor de leuke middag en goede uitleg. Groetjes Christien