Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Gebruik het formulier rechts om ons een boodschap te sturen

42 Zuidhollandsedijk
Sprang-Capelle, NB, 5161 HL

+31651527880

Deze website toont het werk van glaskunstenaar Albert Hendriks.  

Over

Hentebeads wordt gerund door Albert Hendriks. Albert houdt ervan om zichzelf te ontwikkelen in de glaskunst en is daar constant mee bezig. Hij past steeds nieuwe technieken toe en is nooit tevreden over het resultaat: een teken dat hij zich blijft verbeteren.

HenteBeads is niet op vaste tijden geopend. Je kunt het beste even bellen of mailen voor een afspraak.

Ik ben begonnen met glaskralen maken, Pandora en Trollbead stijl, later ben ik hangers gaan maken en weer later sculpturen. Maar ik maak nog steeds kralen, de laatste tijd geïnspireerd op antieke trade beads. Mijn kunstwerkjes kun je kopen bij galerie Sous-Trre in Lithoijen en soms bij musea. De grotere sculpturen bezorg ik liever zelf. Dat is dan bij de prijs inbegrepen en het risico ligt dan bij mij.

De naam HenteBeads is afgeleid van mijn bijnaam Hente en Beads voor kralen. Ik heb mijn atelier aan huis op de Zuidhollandsedijk 42 in Sprang-Capelle. Overige gegevens vind je bij contact

Ik exposeer af en toe. Zie mijn agenda

Ik ben ook begonnen met het maken van tutorials. Er zijn overal in de wereld mensen die met glas werken en die kunnen dan bepaalde technieken overnemen.

 

Flamework of lampwork is het smelten van glas met een brander. Bij kralen gebruik je een mandrel, een staaf van ijzer,  waar je het smeltende glas omheen wikkelt. Op de staaf zit een soort kalk, zodat je de kraal later los kan maken. Deze techniek kun je in een halve dag leren. Bij figuren gebruik je technieken zonder ijzeren staaf. Je bent steeds aan het smelten en spelen met de zwaartekracht om de juiste vormen te krijgen. Dat kun je niet in een middagje leren.

Albert Hendriks

Albert Hendriks

Al het glaswerk van HenteBeads gaat in een oven om te annealen. Dat gaat met een computergestuurd programma. Het glas wordt langzaam verhit tot 490 graden Celsius en dan langzaam afgekoeld. Daardoor gaat de spanning uit het glas.

Alles wat op deze website wordt getoond, is door Albert Hendriks gemaakt; niets is geïmporteerd. U bent verzekerd van unieke objecten.